Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Оклахома

Имоти за продажба в Оклахома

Граничи на изток с Арканзас и Мисури, на север с Канзас, на северозапад с Колорадо, на запад с Ню Мексико и на юг с Тексас.

Има добри новини и лоши новини за пазара на недвижими имоти през 2018 г. в Оклахома. Докато държавата не изглежда да има същите трудности с намаляването на жилищата, каквито правят другите държави, пазарът на недвижими имоти в Оклахома ще има своя дял от проблемите през следващите месеци. За да разберете дали е точното време да продадете семейния дом или да потърсите имоти за продажба в Оклахома, можете да се запознаете с тази статия.

Пазарът на недвижими имоти в Оклахома получи много добри новини през ноември 2017 г., когато продажбите на нови жилища се увеличиха с 17,5%. Това беше пробивът, от който пазарът на продажби се нуждаеше дълго време. Нови къщи се продаваха преди да бъдат построени. И според Wall Street Journal, нацията се радват на специалните ефекти на един силен пазар на недвижими имоти по онова време.

Собствениците на жилища, които искат да продадат през 2018 г., все още имат шансове в своя полза, тъй като търсенето на домове е все още много високо. Това позволява на продавачите да имат повече купувачи, които да се интересуват от техните имоти за продажба в Оклахома, които им осигуряват по-висока крайна цена от обичайното.

Но трябва да анализираме и негативната страна на пазара на недвижими имоти в Оклахома през 2018 година.

С толкова много добри новини в жилищния сектор, може да е трудно да си представим, че пазарът на недвижими имоти може да пострада едновременно. Трябва да се има предвид увеличението на лихвените проценти по ипотечните кредити.

Потенциалните купувачи може да са по-склонни да купуват жилище сега, когато в Оклахома има повече основни имоти. Но се очаква лихвените проценти да се увеличат отново до края на годината, което ще накара много от тези купувачи да се оттеглят, защото жилищните кредити стават по-малко управляеми за своите бюджети.

Увеличаването на лихвените проценти ще се отрази както на пазарите на купувачи, така и на продавачите. Ако планирате да закупите или продадете в рамките на следващите няколко месеца, би било в интерес да започнете да търсите имот за продажба в Оклахома скоро.

Докато лихвените проценти се очаква да се увеличат в цялата страна до края на 2018 г., в момента те все още са относително ниски. Купувачите трябва да се възползват от това предимство, преди да е станало твърде късно.

Този пробег, за да преодолее страховитите високи лихвени проценти, може да доведе до пазара на недвижими имоти в Оклахома, за да види значително увеличение на продажбите през следващите месеци. Това би могло да направи търсенето на жилища на достъпни цени много по-високи, тъй като вероятно ще се продават първо по-евтини имоти.

Ако събитията от следващата година се окажат ефективни за пазара на недвижими имоти в Оклахома, януари 2019 г. трябва да бъде началото на друга обещаваща година с много нови собственици в страната.

В Оклахома прогнозната стойност на жилищата се е увеличила с 4,7% през последната година.

Ако търсите имот за продажба в Оклахома, неговата култура и начин на живот са доминиращите фактори при избора.

Това е 19-тата най-голяма държава по площ, по-рано от държавата има 38 федерално признати американски индиански племена, включително на чероки, чикасо, чокто, крик и семиноли. Тези племена са населявали югоизточната част на САЩ преди да бъдат принудително прехвърлени в сегашната Оклахома по време на "Трасето на сълзите", инициативата на "индийското премахване" на федералното правителство в началото на XIX век. Днес, с повече от 7% от държавните над 3,8 милиона, Оклахома има четвъртия най-висок процент от американските индийци в страната.

Няма такава статистика за каубоите, но те също имат важно влияние върху държавата. Когато не работят, тези каубои се състезаваха в родео, които днес са част от спортната култура на държавата. Оклахома Сити (ОКК) ежегодно е домакин на Международната финална родео (IFR), Националния каубой и Западния музей на наследството и най-голямата закрита родео арена в света през януари, Lazy E Arena в село Guthrie.

В началото на 2016 г. средният доход на домакинствата в Оклахома видя около 16% от населението да живее под прага на бедността. 73% от Оклахома са бели, 9% са латиноамериканци, 7% са американски индианци, 7% са черни, 7% са многорасови и 1% са азиатци. Най-големият държавен университет, Университетът в Оклахома в предградието Норман, Оклахома, има повече от 21 000 студенти и е класиран на 108-то място сред националните университети.

Тъй като Оклахома е един от петте основни производители на природен газ в страната, икономиката и пазарът на труда често се колебаят заедно с енергийните тенденции.

Основните градове, където е за предпочитане да се търсят имоти за продажба в Оклахома са столицата и Тулса. Разположен в центъра на щата, Оклахома Сити, ОКК, столицата и най-големият град в страната, има население от над 1,3 милиона жители.

Собствеността в Оклахома Сити е сред най-скъпите в Оклахома, въпреки че стойностите на къщите в Оклахома Сити не са сравними с по-скъпите имоти в САЩ. 

По-малко от два часа на североизток, вторият по големина град, Тулса, има над 960.00 души на km² в столичния му район. Въпреки това голяма част от останалата част от държавата е селска, което дава на държавата като цяло 15-та плътност на населението на страната.

Отчасти благодарение на практическите си разходи за недвижими имоти, Оклахома имаше 4-та най-ниска цена на живот в САЩ през 2015 г., с под-средните цени за всяка категория, включително обществени услуги, здравеопазване и храна.

  •  
    Преместване в Оклахома. Емигрирайте и живейте в Оклахома.

      Роден от сливането между Оклахома и Индийската територия, точно на 16 ноември 1907 г., 46-та държава за влизане във федеративния съюз на Съединените американски щати, Оклахома е безспорният герой на ежедневната ни среща с вас! Днес ще говорим за това колко лесно и удобно е да купите имот в О ...

Карта, движение на цените и статистики

Свързани Недвижими имоти

Cod. 3484

За продажба Къща, Оклахома, Oklahoma City, Oklahoma City, Oklahoma City

6,019,080.84BGN
За продажба
Къща

373 m²
За продажба
UNAVAILABLE
Карта, движение на цените и статистики
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB